HannaHuhtamäki Suomalainen yhteiskunta - pikku hiljaa palasina

Millaisen pääministerin Suomi tarvitsee?

Millaisen pääministerin Suomi tarvitsee? No sellaisen joka välittäisi suomalaisista ihmisistä tietysti. Hyvin yksinkertaista, mutta nähtävästi käytännössä tavattoman vaikeaa. Suomen pääministerin pitäisi ajaa maailmalla ja EU:ssa Suomen ja suomalaisten etuja, ei omaa tulevaisuuden uraansa kansainvälisissä hommissa. Pääministerin pitäisi ymmärtää, että Suomi on edelleen maa, jonka asioita hänen pitäisi tomillaan edistää. Pääministeriltä pitäisi löytyä empatiakykyä ja aitoa välittämistä oman maansa kansalaisista ja asioista. Kiinnostusta poistaa köyhyyttä ja epätasa-arvoa, ei ajaa niitä.

 

Stubb on nousemassa kai mitä ilmeisesti Suomen pääministeriksi. Hän sanoi vapunaaton Ylen Aamu-TV:ssä, ettei tiedä juurikaan Suomen sisäpolitiikasta, mutta on nopea oppimaan. Ei minusta kyllä ihan riitä johtamaan Suomen valtiota ulos taloudellisesta ja henkisestä kaaoksesta. Vaapavuoren rikosrekisteri puolestaan kertoon hänestä ainakin minulle kaiken oleellisen. Risikko ei myöskään ole esittänyt mitään, jolla Suomi saataisiin taas taloudellisesti ja henkisesti raiteilleen.

Että pieni suuri asia kuten välittäminen ihmisistä, on nyt kadoksissa näiden kolmen kohdalla. Jos Suomen pääministeri viis veisaa siitä, miten sen kansalaiset voivat, niin heikolta näyttää. Työttömyys, köyhyys ja epätasa-arvo eivät poistu silmiä sulkemalla, hampaita vilauttamalla tai muullakaan vippaskonstilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Suomi ei tarvitse pääministeriksi populistia, joka seisoo hupiohjelmassa sketsihahmona vaikka päällään, jos gallup niin kertoo. Politiikan teko ei ole myöskään yletöntä mannan jakamista kaikille kansalaisille – säkissäkin on pohja. Kumartelu joka suuntaan ei auta. Politiikka ei ole myöskään maratonin juoksemista tai kilpailua twiittausten lähettämisnopeudessa..

Valintoja on osattava tehdä, kohtuutta kaikkia kansalaisia kohtaan unohtamatta. Kompromisseihin pitää olla valmis, joskin rajansa kaikella. Vaalikauden mittainen hallitus kun ei ole itsetarkoitus.

Entisen kuuden puolueen hallitus – nyt viiden – onkin ollut todella vikurantti johdettava. Ei ole ollut helppo pesti.

Onnistunut politiikka oikeine valintoineen vie koko kansakuntaa eteenpäin. Se ei aja vain yhden puolueen intressejä. Kokonaisuuksia on hallittava, mutta yksityiskohdatkin ovat tärkeitä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihan ennimmäiseksi tarvitaan uudet vaalit ja katsotaan sitten kuka pääministerin pestin saa. Nyt vaan kustaa kansalaisten jaloille.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Kokoomuksen jäsenille taitaa olla liian suuri kiusaus olla valitsematta Stubbia. Siellä varmasti ajatellaan että koska Stubb nauttii (jostain syystä) huikeaa kansansuosiota niin tämä näkyy vääjäämättä taas seuraavissa vaaleissa. Eli valitaan kansansuosikki sen sijaan että valittaisiin paras ja asiantuntevin (kumpi se sitten jäljellejääneistä onkaan). Äärettömän surullista Suomen kannalta ja kertoo vain siitä, että politiikka on nykyisin vain ja ainoastaan mielikuviin perustuvaa show'ta.

Toimituksen poiminnat