HannaHuhtamäki Suomalainen yhteiskunta - pikku hiljaa palasina

Rahako puhuu suomalaisissa oikeussaleissa?

Suomalaisten oikeustajua koetellaan taas kovaa ja korkealta. Mikä suomalaisia tuomareita oikein vaivaa? Tapanilan raiskaustuomiot ehdollisia ja nuuskan myynnistä ehdotonta. Ensimmäisessä teossa aiheutettiin suunnatonta tuskaa, nöyryytystä ja häpeää uhrille: elämä saattoi mennä pilalle. Toisessa teossa myytiin ainetta, jota saa laillisesti Ruotsista ja valtio menetti rahaa. Tässä kaaviossa nyt joku ei ihan osu kohdalleen.

Rahan valta näyttää puhuvan Suomessa oikeussaleja myöten. Tuomioiden pitää kuulemma olla linjassa. Raiskaus on Suomen oikeuslaitoksen mukaan siinä linjassa, jolla ei ole niin väliä. Onko Suomessa naisella ja hänen turvallisuudellaan siis väliä? Missä me oikein elämme? Ymmärtäisin ehkä vähän paremmin, jos Suomessa olisi käynnissä sotatila, mutta "sivistysvaltiossa" rauhan aikana???

Kukaan tuomari ei halua ottaa vastuuta  julkisesti tuomioistaan, vaikka ne seisovat siinä linjassa, missä lähes kenenkään muun oikeustaju ei seiso. Herää kysymys miksi? Ovatko suomalaiset tuomarit raha edellä meneviä sovinisteja?Suomalaista oikeustajua mätkitään kuin vierasta sikaa ja linjoja kuulemma tarkistellaan ja ehkä kovennetaan. Miten raiskauksesta voi antaa linjassa olevan ehdollisen tuomion: se on lähes sama kuin sinut olisi jo murhattu, mutta jäit kuitenkin henkiin. Suomalainen oikeusjärjestelmä tältäkin osin on häpeällinen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Olemmeko kaikki koulukiusattuja, joka pitää jotain väylää pitkin ennen pitkää kostaa, jonnekin. Koulukiusaaminen kuriin ;D Tuomari ihmisenä ole sen kummempi kuin kukaan muukaan, mutta tuomari kai edustaa kansakunnan moraalia, oikeustajua ja ryhtiä ylipäätään myös globaalisti. Jos sitä moraalia ei ole, aikasten lujaa menee, ja niinhän se on miltä näyttää ;O(• Eipä juu... voi voi...

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Tapanilan raikaus oli tuoreimpien uutisten mukaan vain lääppimistä ja seksuaalista ahdistelua, ketään ei ollut pakotettu seksiin eikä kohtua pilattu. Uhrille jäi tosin mielipaha ahdistelusta ja vääristynyt kuva miehistä (trauma).

Käyttäjän HannaHuhtamki kuva
Hanna Huhtamäki

Uskon että olet trolli, jos et niin mietipä uudestaan,

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Häirintä, lääppiminen jä kähmintä eivät ole saman tasoisia kuin mitä on raiskaus joissa käydään naisen sisällä, mutta kaikilla näillä on vakavat traumaattiset oireet ja vääristävät naisten sekä uhrin kuvaa miehistä. Olisiko kuitenkaan yhtään parempi jos maa jaettaisiin muurilla kahti ja sukupuolet pidettäisiin sillä toisistaan erossa. Tapanilan jutussa siis ei ollut kyse pakotetusta yhdynnästä vaan seksuaaliseta häirinnästä ja koskemattomuuden rikkomisesta lääppimällä ja kämimällä, meitä huijaa vain se että tapauksen oikeus termi on raiskaus.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Rahako puhuu suomalaisissa oikeussaleissa?

Ihmettelen tässä enempi yleisemmällä tasolla kuin, mitä kirjoittaja käsittelee tekstissään.

Olen jotenkin tullut sellaiseen käsitykseen, että eniten sorrettuja oikeusasioissa ovat köyhempään keskiluokkaan kuuluvat. Heillä ei ole varaa asianajajiin eivätkä he saa sosiaalisesti tuettua oikeusavustusta. Se tarkoittaa, etteivät he siten uskalla edes kuvitella, että veisivät kärsityt vääryytensä oikeuksien tutkittavaksi, kun upporikkaita ja varattomia puolustavat maan huippujuristit. No se on kai sitten nykykäsityksen mukaan oikeudenmukaista ja kohtuullista.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Ei köyhimmille suda huippujuristia vaan heille sosiaalisena tukena kilpailutetaan halvin saatavilla oleva juristi.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#4/DM:" ..kilpailutetaan halvin .."

Hyvä kun oikaisit. Kuvittelin, että esimerkiksi joku Lampelan tasoinen juristi on sieltä kalleimmasta päästä.

Käyttäjän HannaHuhtamki kuva
Hanna Huhtamäki

Hyvät kommentoijat, taas puhutaan vaan rahasta. Mitä jos joku tunkisi joukolla sormenne teidän anukseenne? Onko sillä hintaa???

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kysymyksesi ampuu hiukan ohi maalin, sillä tosiasiassa moni mies on valmis jopa siitä jotain maksamaan.

Kyse on siis siitä, miten teon kohde asian kokee. Jos hän taistelee vastaan tai muutoin antaa ymmärtää, että moinen ei käy, niin sitten kyseessä on rangaistava teko.

Lauri Wirén

JK avautuu jälleen yksityiselämästään.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Suosittelen, että jatkat kommentointeja vaikkapa Suomi24 sivustolla, niin täällä voisi pitäytyä asiassa.

Lauri Wirén Vastaus kommenttiin #16

No, kerro nyt, paljonko sinä yleensä maksat sellaisesta palvelusta, kun sitä kerran muille suosittelet.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Hinta" on määritelty valtion budjetissa vankiloiden osalta ja suuntahan on nyt vankiloiden lakkauttaminen (ainakin parin edellisen hallituksen kohdalla)...

Ja kun kukin vanki "maksaa veronmaksajille" niin paljon...
Mutta kysykää veronmaksajilta suljetaanko vankiloita vai pidetäänkö kriminaalit lukkojen takana?

Ja jos ei ole vankipaikkoja tuomituille niin eihän oikeudet tuomitse rikollisia vankilaan...

Lauri Wirén

Tuomari ja lautamiehet olivat oikeastaan jäävejä asiassa, koska kaikilla oli peukalo perseessä.

Käyttäjän HannaHuhtamki kuva
Hanna Huhtamäki

Onko inhimillisellä tuskalla hintaa???

Lauri Wirén

Tapanilan raiskausjutun tuomari nyt oli mitä oli, mutta maallikkotuomarit, eli lautamiehet, poliittisin perustein valitut turhakkeet oikeudenkäynnissä, olivat RKP:stä ja SKP:stä.

Kysymys sinulle. Mikäli olisit asianomistajana oikeudessa, haluaisitko, että asiastasi päättää hurri ja kommari?

Toimituksen poiminnat