HannaHuhtamäki Suomalainen yhteiskunta - pikku hiljaa palasina

Kysymyksiä pääministeri Sipilälle

 

Esitän muutaman kysymyksen, joihin ei mielestäni ole tarpeeksi kattavasti vastattu, jos ollenkaan...

 

1. Onko pääministerillä nyt henkilökohtainen näytös päällä (siitä kuka täällä oikein määrää) vai oletteko miettineet, että diktatuurisella käytöksellänne on paljolti hyvin negatiivisia seurauksia/viis veisaatte siitä?

2. Onko teillä joku kompleksi, josta ette halua puhua, vaan riehutte kuin norsu posliinikaupassa?

3. Oletteko erehtyneet positionne luonteesta yritysjohtaja versus pääministeri?

4. Onko teillä pyrkimys oikeudenmukaisuuteen, mutta ette ymmärrä, mitä se käytännössä tarkoittaa?

5. Onko teillä muutenkin taipumus käydä sörkkimässä asioita ja jättää sitten muut osapuolet tappelemaan keskenään (EK/ay-liikkeet)?

6. Käsikirjoititteko päässänne jo koko näytelmän ennen vaaleja vai vedättekö improna?

7. Onko teillä matematiikan kanssa vaikeuksia vai tykkäättekö vain suurennella lukuja ylös päin?

8. Onko teidän mielestänne uhkaileminen oikeudenmukaista ja demokratiaan kuuluuvaa? Miksi ette anna tavallisen kansalaisen elää rauhassa? Haluatteko kaikista tavallisista suomalaisista salaa eroon?

9. Miksi, ette tulleet puhumaan suoraan mielenosoittajille viime perjantaina, vaan lähetitte sijaiskärsijän ja nauhoititte oman panttivankivideota muistuttavan puheenne televisioon?

10. Miten matalapalkkaisten vuorotyöläisten palkan alentaminen vauhdittaa Suomen kilpailukykyä vai haluatteko luoda suoraan kahdet työmarkkinat?/Haluatteko sairaanhoitajien yms. työntekijöiden tulevan sairaana töihin ja tarttuttavan kaikki sekä sairaat että kolleegansa vai onko se itse tarkoitus?

11. Miksi Suomen pitäisi myydä vetensä isoille kansainvälisille yhtiöille? He eivät tule noudattamaan mitään lakeja, vaan luovat ihan omansa.Lisäksi heistä ei myöskään pääse eroon. Vai ovatko rikkaat vaan kivempia kuin köyhät?

12. Miksi puhutte koko ajan MINÄ MINÄ MINÄ-juttuja?

13. Oletteko ymmärtäneet, että olette aiheuttaneet aikamoisen sotkun lopulta ei minkään vuoksi? Haluatteko, että suomalainen keskiluokka tuhoutuu ja köyhät kuolevat pois?

14. Onko kysymyksessä kansakunnan etu vai teidän ja kavereidenne taloudellinen etu?

15. Aiotteko deletoida tämänkin kirjoituksen mediasta/ lotkautatte toista tai molempia korvianne/ette oli kiinnostunut pienen kansalaisen kysymyksistä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Aiheellisia kysymyksiä. Sosiopaattikilpaa kansakunnan kaapin päällä on johtanut jonkun aikaa VVM Stubb, mutta nyt nousee nössykän oloinen pääministerimme egoilussa komeasti jo ohi. Valehtelukilvassa ei ole voittajia, koska kaikki puhuvat aivan mitä sattuu.

Heli Hämäläinen

Loistava kysymyssarja!

Lisäisin vielä: Miten vienti vetää paremmin kun puututaan joidenkin työ-/virkaehtosopimusten sallimiin pidempiin lomiin, jotka ovat osa työsuhteen palkkausta ja etuja? Voisiko samantien puuttua autoetuun siten, että firman piikkiin eivät sekalaiset Sipilän taustalla riekkuvat yrittäjät enää elämistään pistä? Miksi vain jotkut saavat sopia eduistaan vaan eivät kaikki?

Seppo Rautamo

Herra pääministeri on luvannut , että hänen esittämällään ohjelmalla saadaan aikaan uusia työpaikkoja. Minä vaan kysyn , että miten ja mitä työpaikkoja tulee ? Työpaikat meni kun Nokia ja metsäteollisuus ajettiin alas epäonnistuneiden strategiaratkaisujen ja huonon johtamisen takia, Venäjän kauppa romahti epäonnistuneen ja huonosti toteutetun ulko- ja ulkomaankauppapolitiikam seurauksena. Millä perusteella vika nyt muka on kilpailukyvyssä ja erityisesti liikaa maksetuissa palkoissa ?
Ainoastaan johdon palkoissa olen ollut havaitsevinani huomattavaa kohtuuttomuutta.

Suvi Tuomi

Kysymykset olivat varmaan hyviä, mutta suurin osa meni ohi silmieni, kun verkkokalvoihini paloi vain tuo monikkomuoto jokaisessa lauseessa. Jos kysymykset oli tarkoitettu Pääministeri Sipilälle, olisi kannattanut käyttää teitittelymuotoa, eikä monikkoa. Vrt. Olette aiheuttaneet... oletteko miettineet..., oletteko erehtyneet. Nuo ovat monikkomuotoja. Olisi pitänyt kirjoittaa "olette aiheuttanut", "oletteko miettinyt", "oletteko erehtynyt", jne. Nyt tulee varmasti ryöpytys pilkun viilaamisesta, mutta tuo teksti on oiva osoitus siitä, miten väärin kirjoitettu kieli vie huomion pois itse asiasta.
No nyt sitten antaa tulla niitä kylmiä pyyhkeitä nipotuksesta. Ei tunnu missään, sillä en aio seurata tätä kommentointiketjua.

Käyttäjän HannaHuhtamki kuva
Hanna Huhtamäki

Sipilälle puhuttaessa kannattaa käyttää monikkoa, koska hänen toilailunsa takana on kuitenkin kokonainen tiimi, yksin tuskin saa edes puhetta kirjoitettua...

Toimituksen poiminnat